diumenge, 11 de desembre del 2011

Mega-despreniment al "Paredón"(Pa de figa)

Pel que es veu hi hagut un despreniment de certa importància a la dreta de la paret del "Paredón", Puig Major-Mallorca.
No sabem quan va ocorrer ni tenim ninguna foto del succés per penjar. La informació ens l´ha passada un company escalador que fa uns dies hi va anar a fer una de les seves rutes i va quedar estorat en veure grans quantitats de pedres recentment caigudes a la base del mur. El despreniment pareix esser que fou una gran llastra que hi havia als darrers llargs de la ruta "Directa des pilar" (veure entrada en aquest blog d´octubre) i es va colapsar i venir abaix.

No només a afectat a aquesta ruta, si no que, en caure es va fer bocins (grossos i petits) i es va escampar per tot el costat dret de la paret deixant tot sembrat de pedres i el que es pitjor, quedant bloc de considerable tamany penjant a algunes repises.
Així que si pensau anar per allà, teniu en compte la caiguda de pedres encara inestables i si feu alguna de les vies d´aquest sector: Ye-ye, Pablo´s, Directa des pilar, Pilastre, Puig, etc... pensau que s´han pogut veure afectades per la caiguda dels blocs i especialment les rutes amb "parabolts", ressentit-se o xafant algun dels seus ancoratges.

Pregam qui tengui informació més detallada i al dia del tema ens la pugui fer arribar.         Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada