dimecres, 30 de novembre del 2011

Nova zona de Bloc a Mallorca: Míner Gran

Aquesta no serà ni la millor ni la zona més gran a l´illa, però pels qui els hi agrada el bloc de ben segur que serà una bufada d´aire fresc, sobretot als amants de espais a plena muntanya i que ni l´hi molesti caminar.
El lloc, situat a la finca de Míner Gran (Escorca, Pollença y Campanet) es de titularitat pública desde l´any 1984 y el 2001 fou declarat refugi de caça (es prohibida qualsevol modalitat cinegètica). Contrada molt "guapa", per qui no hagi estat la zona es troba als peus del puig Tomir. Es tracta d´una zona amb una forta erosió kàrstica, de fet les pedres estan a un massis de "lapiaz" damunt d´un pla (dolina).

Els blocs que hi ha oberts fins ara, que no son molts, son d´un grau bastant moderat (entre el V i el 7a màxim). La zona encara no ha estat esplotada del tot però pel que pareix no es tractará d´un lloc de graus molts durs.
 Es un lloc on a més te com hem dit l´afegit del paisatge, uns dels llocs més salvatges de la muntanya mallorquina. Això si, s´haura de caminar un ratet: 45 min. per camí ampla desde Míner Petit i 1:15 si deixau el cotxe a mitja pujada, però tampoc no es un esforç de l´altra mon, pensau que els seus           
"descobridors" i varen anar amb els infants petits.                                                                                                                                                                         
Així que ja sabeu, si voleu més info. de com arribari, fotos, grau dels blocs, qui ho va descobrir i demés, ho teniu a la pàgina de Foracorda a:

                      http://www.foracorda.com/beta/nuevas_rutas_escalada

Que ho disfruteu!!!.

NOTA: El camí de pujada no està en molt bon estat, abstenir-se a pujar amb segons quins cotxes (baixos o de poca potencia).

Accés amb cotxe i a peu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada